Kosten uitvaart

Een crematie kost gemiddeld € 8.800,-. Dat is inclusief de vaste kosten voor een crematie: personeel dat nodig is om de uitvaart te regelen en te verzorgen, vervoer van de overledene naar de woonplaats en het regelen van formaliteiten, zoals bijvoorbeeld het overlijdensbewijs. In dit bedrag zit ook een vrij in te vullen gedeelte. Een sobere crematie kost gemiddeld € 6.300,-.

Natuurlijk wil je een afscheid dat past bij jouw wensen of die van je overleden dierbare. Maar wat kost een crematie in Nederland? Of wil je liever begraven worden? Gaat je voorkeur uit naar een eenvoudige of meer luxe kist, wil je wel of geen bloemen, een afscheidsdienst op een bijzondere locatie? Al die vragen beïnvloeden de uiteindelijke prijs van je uitvaart. Wil je weten hoeveel je begrafenis of crematie ongeveer zal gaan kosten? Neem dan contact op met Meride.

Meer weten over de kosten van een uitvaart?

Naast de kosten voor begraven of cremeren heeft u te maken met andere kosten. Voor elke uitvaart zijn er basiskosten. U kunt hierbij denken aan de diensten van de uitvaartverzorger en de laatste verzorging van de overledene en de opbaring in een mortuarium, uitvaartcentrum of thuis.

Vaak vindt bij een uitvaart ook een plechtigheid plaats. De hoogte van deze kosten zijn afhankelijk van uw persoonlijke wensen. Kiest u bijzonder rouwvervoer, een luxe kist of uitgebreide catering? Dan kunnen de kosten uitvaart oplopen.