Ethereum kopen bij Bitvavo

Ethereum is een blockchain platform welke het mogelijk maakt om applicaties te gebruiken zonder tussenkomst van een centrale autoriteit in de vorm van server(s) van een bedrijf. Omdat deze applicaties – ook wel DApps (Decentralized Apps) genoemd – en hun inhoud wereldwijd bij alle Ethereum gebruikers lokaal worden gesynchroniseerd en wijzigingen in de applicatie(inhoud) bevestigd moeten worden door meerdere aandeelhouders in de blockchain, kan er geen sprake meer zijn van downtime, censuur, dataverlies of datamanipulatie.

Dit applicatieplatform draagt ook direct zorg voor ETH, de digitale valuta welke ook onder de naam Ethereum of Ether bekend staat. ETH wordt gebruikt binnen applicaties op de blockchain onderling transacties te laten uitvoeren, alsmede om deze transacties te verifiëren. De Ethereum koers is daarom niet alleen afhankelijk van het vraag en aanbod op diverse cryptocurrency exchanges, maar ook van hoeveel er gebruik wordt gemaakt van (decentrale applicaties op) de publieke Ethereum blockchain.

Deze techniek trekt veel bedrijven aan, omdat zij door gebruik te maken van de Ethereum blockchain weer nieuwe innovaties kunnen introduceren. Denk daarbij aan een frisdrankautomaat welke zelfstandig nieuwe voorraad kan bestellen wanneer deze op raakt, maar ook zakelijke toepassingen waarvan gegarandeerd kan worden dat deze altijd beschikbaar zijn.

Waar kan ik Ethereum online kopen?

Ethereum is verkrijgbaar bij een aantal grote Nederlandse brokers die Ethers in grote hoeveelheden opkopen en deze doorverkopen via hun website. Deze brokers zijn als het ware tussenpersonen tussen exchanges en de koper.

Bitvavo is een Nederlandse broker en verkoopt naast Ethereum nog 10 andere cryptocurrencies. Het portaal is gebruiksvriendelijk ingericht en je kunt alle digitale valuta’s opslaan in de eigen Bitvavo wallet. Je hoeft dus geen wallet te installeren op je computer/smartphone! Lekker makkelijk en een aanrader voor beginners.

Bezoek daarom snel https://bitvavo.com/ethereum?locale=nl